Bloggar från 2013

iPECS Statistix med automatiserade rapporter

Taggar: 
automatiserade rapporter
statistik
En efterfrågad nyhet i version 2.0 är funktionen automatiserade rapporter. Varje rapport kan schemaläggas individuellt och skickas till E-postadress samt skrivare. Med iPECS Statistix kopplat till ert telefonisystem, lagras och bearbetas data om all in- och utgående teletrafik inom företaget.

Ericsson-LG öppnar siten iPECS.com

Taggar: 
ipecs.com

Ericsson-LG har i dagarna öppnat sidan iPECS.com som primärt riktar sig till slutkunder och innehåller hela deras produktsortiment. Siten innehåller allmänna beskrivningar av alla deras system och produkter. Dessutom finns marknadsmateriel i form av broschyrer, produktblad och bilder. Surfa dit och klicka runt lite, vi lovar att du inte kommer bli besviken.

 

Mobil linjestatus gör ful-mexen fin

Taggar: 
mex
line state
mobilitet

Mobil linjestatus (linje state) är en operatörsbaserad tjänst som skickar status om mobilen till en pbx eller en tjänst, t.ex. en telefonistapplikation. I kombination med ett mobilabonnemang som tillåter att ett fastnätsnummer används som utgående A-nummer så kan vi erbjuda en grundläggande mex-tjänst som kommer runt problematiken med att ringa ut via en pbx.

Nya Licencia träder fram

Taggar: 
nya licencia

Efter ca 30 framgångsrika år med ledarduon Lars och Christer är det dags för ett generationsskifte och 70 procent av Licencia har nu sålts till personalen. Valet att sälja till personalen istället för en extern part var ett naturligt steg och ett sätt att behålla den kompetens Licencia samlat på sig inom företaget. I och med ägarbytet lämnar Christer Joelsson och Lars Strömbäck all operativ verksamhet, men kommer båda att sitta kvar i Licencias styrelse.

AllTele SIP-MEX certifierad för iPECS fas 6

Taggar: 
AllTele
certifiering
SIP-operatör

Vi har nu färdigställt certifieringen mot AllTele SIP och SIP-Mex. AllTele SIP har certifierats i lab och hos fälttestkunder, AllTele SIP-Mex har certifierats i lab. Har du en kund som önskar ansluta mot AllTele SIP inklusive SIP-Mex så hjälper vi gärna till så att du kan känna dig trygg med installationen.

Beskrivning av inställningar i iPECS mot AllTele hittar du i Anslutning av SIP-Trunk - AllTele och Anslutning av SIP-MEX - AllTele.

Office 365 som hänvisningssystem till iPECS

Taggar: 
office 365
ctex

Bra jobbat och tack, från oss på Licencia till Niklas Larsson på Ringup Norrköping som driftsatt den första CTEX-anläggningen med kalenderkoppling mot Office 365. I botten finns, förutom Licencia CTEX, en Ericsson-LG iPECS.

Office 365 integrationen medför att även mindre företag nu kan få samma hänvisningsmöjligheter mot iPECS och CTEX som större kunder. Smart eller hur!

Hur du sätter upp CTEX mot Office 365 beskrivs på sidan Exchangekoppling mot Office 365.

Windows Phone 8 som SIP-klient

Är Windows Phone 8 mobiler redo för att användas som SIP-klienter?

Det är något som jag skulle vilja veta lite mer om och det snabba svaret jag fick genom att googla på ämnet var att den ännu inte är riktigt redo för detta. Men eftersom jag själv just införskaffat Nokia Lumia 520, en smartphone för under tusenlappen, så tänkte jag att det är lika bra att testa själv.

Behövs nätgruppering eller är funktionen obsolet?

Taggar: 
T-Net
Nätgruppering
redundans

Den klassiska beskrivningen av nätgruppering är att två eller fler fristående telefonsystem kopplas samman för att dela funktionalitet och få flera mindre system att arbeta som om det var ett stort system. Nätgrupperade lösningar har funnits länge och baseras ofta på att systemen kopplas ihop med ISDN, även om SIP blir vanligare och vanligare.

Den äldre definitionen av nätgruppering som var ”Sammankoppling av flera olika telefonsystem” har ändrats och ligger nu närmare ”En distribuerad telefonilösning med redundans”.

BRIA - Smart Softphone till iPECS

Taggar: 
bria
counterpath
softphone

Ericsson-LGs egna Softphone Phontage börjar få några år på nacken, så idag tänkte jag titta närmare på ett spännande alternativ från företaget CounterPath som går under namnet Bria. Bria är en kompetent Softphone som redan idag används i många Ericsson-LG iPECS-system. Eftersom vi fått många positiva kommentarer från våra återförsäljare tror vi att det är ett alternativ ni bör titta närmare på.

Sidor