Hurra, Telia Entry Office Extension via SIP

Taggar: 
telia
telia entry
Office Extension
OE

Det tog ett tag men nu har även Telia en Full-MEX-tjänst via SIP. Ericsson-LG var inte sena att hoppa på och tjänsten Telia Entry Office Extension är från och med iPECS version 2.2.x certifierad för anslutning till både iPECS UCP och iPECS eMG80.

Vid köp av iPECS eMG80 och iPECS UCP100/200 ingår 30 Full-MEX-licenser.

Hur fungerar Office Extension via SIP?

Telia Entry är Telias nya SIP-tjänst (trunk) och certifierades för användning i iPECS UCP och iPECS eMG80 i maj 2016. Tilläggstjänsten Office Extension kräver Telia Entry som bärare och erbjuder traditionella Full-MEX funktioner, motsvarande de du får hos befintliga operatörer som t.ex. Tele2, Telavox, Weblink med flera. En översikt över certifierade sip-tjänster finns på sidan Certifierade SIP-tjänster.

Den befintliga Snabbguiden för VMEX gäller även för tjänsten Office Extension.

Vad kostar det och hur beställer jag?

Vid prisfrågor eller annat relaterade till tjänsten Telia Entry och Telia Entry Office Extension hänvisar vi till Telia.

Krav

  • Telia Entry kräver iPECS eMG80/UCP version 1.3.21 eller senare
  • Telia Entry Office Extension kräver iPECS eMG80/UCP version 2.2.x eller senare

Övrigt

Kommentarer

Visst är det märligt, nu har vi en bra funktion i systemet men nu visar det sig att Telia är stelbenta när det gäller minsta antalet office Extension abonnemang. Jag och många fler har den stora mängden kunder som ligger mellan 15-20 användare som gärna vill ha denna funktion och då kan vi inte beställa detta, märkligt vi tillsammans måste "Trycka" på Telia att släppa deras krav på minsta antalet abonnemang.

Nyss talat med Telia och enligt den jag pratade med så är det mycket på gång inom Entry (kanske även Office Extension), det är tydligen MÅNGA som önskar Office Extension för SMB och Telia absolut största företagsmarknad ligger på SMB med upp till 20 anställda. Så de lobbar för det internt, men i vanlig ordning så tar det ju lite tid innan de nappar och sedan säkra upp tjänstefunktioner/rutinerna kring dem.