Nyhetsbrev

Licencia Telecom AB tackar för sig

Bäste samarbetspartner, återförsäljare och kund

Licencia Telecom AB kommer den 31 december 2021 stänga all verksamhet.

Under fem decennier har Licencia verkat på den svenska telekommarknaden och har haft förmånen att få varit med att utveckla densamma sedan avregleringen. Det har varit spännande och utvecklingen har varit både intressant och snabb. Några av våra företag och produkter lever vidare genom att de sålts till företag i branschen. Vi har under senaste åren fokuserat på större enskilda projekt vilka nu har avslutats.

För att inte våra LG kunder skall drabbas kommer de att hänvisas till Firstcom Europe i Danmark. Beställningar av nya licenser och uppdatering av årliga underhållsavtal – SAP/ESAP – kommer från 2021-10-01 skötas och tillhandahållas av Firstcom Europe.

iPECS UCP-version 2.2

iPECS release 2.2 klar för leverans

En ny stor iPECS UCP och eMG80 release har testats av under 2017 och är nu klar för officiell försäljning. Den nya releasen heter version 2.2 och är en gemensam release till UCP och eMG80. Alla nyheter och funktionsförbättringar kommer till både UCP och eMG80.

Mobilanpassad användaradministration med bl.a. MEX och grupphantering

iPECS Unifieds webbgränssnitt har fått ett nytt, modernt utseende. Den största förändringen har skett på gränssnittet för användarna - User Portal - som ändrats och anpassats för att användarna enkelt ska kunna administrera sin anknytning från såväl PC som från en smartphone eller surfplatta.

Öppettider i Sommar


Öppettider i sommar

Det börjar närma sig semester – Härligt!

Under Juli kommer vi att ha begränsat med personal och under vecka 29-30 håller vi kontoret stängt, vid akuta ärenden under vecka 29-30 så ber vi er maila på support@licencia.se.

Öppettider under Juni-Augusti

8.00-16.00, Lunch 12.15-13.00

Sommarkampanj – eMG80 med 2.2 och förprogrammerad DB

Paketet innehåller

Priset till kund är logga in. Du som ÅF får dessutom din avtalsenliga ÅF-rabatt. Toppen, eller hur.

UCP200.STG klar för leverans

UCP200 klar för leverans

Som tidigare nämnts släpps nu en ny version av UCP med 200 portar, med det välklingande namnet UCP200. UCP200 består av samma hårdvara som UCP100 men har en licens som ger den stöd för upp till 200 portar, bortsett från detta är UCP100 och UCP200 identiska.

UCP200 stöder 199 portar, men för enkelhets skull kommer Licencia ändå att referera till namnet UCP200. För en detaljerad beskrivning av kapacitet, se sidan Maximal kapacitet för UCP.

Konfigurator för UCP200

En ny konfigurator som med stöd för UCP200 finns nu klar. Notera att UCP200 kräver version 2.2.x eller senare. Den ny konfiguratorn innehåller följande förändringar.

Uppdaterad prislista och ÅF-netto i Webbshoppen (2017-01-11)

Priser visas nu som ÅF-netto i Webbshoppen

I Licencias Webbshop visades tidigare rekommenderade kundpriser (listpriser). I bekräftelsemailet visades dock ÅF-netto. För att förtydliga prissättningen och undvika missförstånd visas nu endast priser som ÅF-netto, både i Webbshoppen och i bekräftelsemailen.

Rekommenderade kundpriser visas i den officiella prislistan.

Uppdaterad officiell prislista

Licencia Telecoms officiella prislista för 2017 finns nu klar. Inga generella prishöjning, bortsett från priserna på licenser till eMG80 Fas 1. 

Marknadsnytt (2016-05-26)

Licencia Cloud Statistix

Licencia Cloud Statistix är ett statistik- och analysverktyg anpassat för telefoniplattformen iPECS från Ericsson-LG. Med Cloud Statistix kan Ni enkelt och effektivt följa upp och analysera Er kommunikation. T.ex. för att kontrollera och minimera kostnaderna för er telefoni. Men även för kundanpassade analyser och finjustering för att säkerställa en hög servicegrad och maximera upplevelsen för Era kunder.

Redan idag finns ett 20-tal Cloud Statistix-kunder anslutna till tjänsten.

Teknisk information (2016-05-23)

Imponerande Calle, nio avslut på två veckor

Licencia kan inte annat än beundra Carl Einerth på Företagstelefoner som lyckats med bedriften att få till nio avslut på två veckor. Vilken insats. Otroligt, imponerande, bravo säger vi på Licencia. Tur säger kanske den avundsjuke, men vi som känner Calle vet vilken utomordentlig insats som ligger bakom och kan konstatera att långsiktigt och metodiska säljarbete alltid lönar sig.

Teknisk information (2016-04-14)

 

GDC-450H ersätts av GDC-480H

DECT-telefonen GDC-450H kommer under våren att fasas ut och ersätts av telefonmodellen GDC-480H. GDC-480H har samma goda kvalité och formfaktor som den existerande GDC-500H, med den skillnaden att Bluetooth-chippet plockats bort. För att bli mer konkurrenskraftiga sänker vi priset samtidigt som vi förenklar genom att plocka bort stafflingarna. Alltid lågt pris. Direkt från första handenheten. 

Ditt pris som återförsäljare blir... ja vad då, läs mer på hemsidan.

Teknisk information (2016-02-15)

Nya produktblad och broschyrer på Svenska

En ny serie Svenska produktblad finns nu tillgängliga på hemsidan. Målsättningen har varit att plocka fram produktblad som är tydliga och ska kunna tilltala och engagera slutkunden. De nya produktbladen innehåller mer bilder och en stilren design. Formatet är anpassat för standardskrivare och kan skickas till kund som pdf.

Vi har försök hålla nere på de tekniska detaljerna och inte infoga för många specifikationer och tabeller, även om det finns några. För faktahungrande kunder rekommenderar vi istället de Engelska produktbladen. De flesta produktbladen är tvåsidiga, men de för bl.a. eMG80, UCP och LIP-9000 har 4 till 6 sidor.

Om du har synpunkter eller idéer kring våra produktblad är du välkommen att höra av dig till någon av oss på Licencia.

Teknisk information (2015-12-14)

 

Videohandböcker till LIP-9000 och UCS Mobile

Nya videohandböcker till iPECS UCS Mobile för iOS, iPECS UCS Mobile för Andriod, IP-telefonen LIP-9020 och IP-telefonen LIP-9030 finns nu tillgängliga.

Sidor