Nyhetsbrev från 2013

Marknadsnytt (2013-12-20)

God Jul och Gott Nytt År önskar Vännerna på Licencia.

Licencia vill passa på att avsluta året genom att tacka för ett gott sammarbete och alla gemensamma affärer vi drivit igenom tillsammans. Men vi blickar redan framåt och nästa år kommer få en rivstart med releasen av iPECS eMG80 och följs upp med bl.a. iPECS 7 och nya appar.

Öppettider under Jul: Licencia har öppet som vanligt under jul, men vill flagga för att vi har lite lägre bemanning på support än vanligt. Order och leveranser fungerar som vanligt, så om ni är i behov av några sistaminutenbeställningar är det bara att höra av er.

Marknadsnytt (2013-11-14)

Ericsson-LG öppnar siten iPECS.com

Ericsson-LG har i dagarna öppnat sidan iPECS.com som primärt riktar sig till slutkunder och innehåller hela deras produktsortiment. Siten innehåller allmänna beskrivningar av alla deras system och produkter. Dessutom finns marknadsmateriel i form av broschyrer, produktblad och bilder. Surfa dit och klicka runt lite, vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Teknisk information (2013-10-28)

Mobil linjestatus gör ful-mexen fin

Mobil linjestatus (linje state) är en operatörsbaserad tjänst som skickar status om mobilen till en pbx eller en tjänst, t.ex. en telefonistapplikation. I kombination med ett mobilabonnemang som tillåter att ett fastnätsnummer används som utgående A-nummer så kan vi erbjuda en grundläggande mex-tjänst som kommer runt problematiken med att ringa ut via en pbx.

Marknadsnytt (2013-10-16)

Nya Licencia träder fram

Efter ca 30 framgångsrika år med ledarduon Lars och Christer är det dags för ett generationsskifte och 70 procent av Licencia har nu sålts till personalen. Valet att sälja till personalen istället för en extern part var ett naturligt steg och ett sätt att behålla den kompetens Licencia samlat på sig inom företaget. I och med ägarbytet lämnar Christer Joelsson och Lars Strömbäck all operativ verksamhet, men kommer båda att sitta kvar i Licencias styrelse. Styrelsen får därmed en dynamisk sammansättning med framåtblickande representanter från nya Licencia tillsammans med grundarnas långa erfarenhet.

Licencia fortsätter att arbeta med återförsäljarcentrerad modell utan direktförsäljning.

Teknisk information (2013-09-10)

BRIA - Smart Softphone till iPECS

Ericsson-LGs egna Softphone Phontage börjar få några år på nacken, så idag tänkte jag titta närmare på ett spännande alternativ från företaget CounterPath som går under namnet Bria. Bria är en kompetent Softphone som redan idag används i många Ericsson-LG iPECS-system. Eftersom vi fått många positiva kommentarer från våra återförsäljare tror vi att det är ett alternativ ni bör titta närmare på.

Bria består egentligen av flera olika applikationer, en för varje plattform, så om vi ska jämföra den med Ericsson-LG produkter så bör den jämföras med Phontage och iPECS Communicator för Android och iOS.

Licencia Telecom (2013-08-13)

Officiell release av iPECS 6.0

En officiell iPECS version 6.0 är nu färdig och från denna vecka levereras alla MFIM med den officiella versionen F.0Cp.

iPECS 6.0 är en större uppgradering med både nya funktioner och stöd för ny hårdvara. En presentation av version 6.0 och dess innehåll finns på sidan Introduktion av iPECS, en översikt av de nya funktionerna finns på sidan iPECS version 6.0C.

När det gäller hårdvarustödet kan vi nämna Decthandenheten GDC-500H.STG och Bluetooth modulen E-BTMU.STG.

Licencia Telecom (2013-05-30)

Telia SIP version 1 tas ner innan 2014

Som allom bekant kommer ISDN DUO att släckas ner december 2014. I samma veva ska även alla anateller (hyrda analoga ledningar) vara avslutade. Vad som är mindre känt och presenterades förra veckan då Telia påbörjade återlanseringen av SIP version 2 är att alla SIP version 1 kommer börja fasas ut med omedelbar verkan.

Enligt dokumentatation Telia släppte vid SIP 2 presentationen förra veckan så kommer SIP version 1 tas ner innan 2014, vilket innebär i år. Och om vi räknar bort semester så handlar det om sex månader, så nu är det bråttom.

Telia SIP 1 tas ner innan 2014. Dina kunder med Telia SIP version 1 har nu sex månader på sig att hitta en ny lösning, annars står de utan telefoni.

Licencia.se 2.0

Licencia.se

Licencia.se version 2.0 är sen igår kväll uppe och snurrar och hoppas på att du ska titta in. Det vi har gjort är att allt som låg på gamla hemsidan, tekinfo.licencia.se och webbshoppen nu slagits ihop och är samlat på sidan www.licencia.se.

Beta 6.0 till iPECS finns nu att hämta hem

Beta 6.0 till iPECS finns nu att hämta hem

För att inte försena releasen av 6.0 ändrar vi upplägget något. Och ett glädjande besked till alla er som vill komma igång direkt är att en beta-version av 6.0 finns tillgänglig redan nu.

Ladda ner beta-version till iPECS 6.0

Den ursprungliga planen var att version skulle släppas officiellt (mfim levereras med 6.0) den 1 mars och läggas upp på hemsidan den 2 april. Vi vänder nu på upplägget och gör istället så här;

Demoerbjudande WiFi och Android

WiFi och Android

Under senaste kickoffen presenterade Licencia en WiFi-telefon och en bordstelefon med Android. WiFi-telefonen (WIT-400HE) är Ericsson-LGs tredje WiFi-telefon och använder iPECS-protokollet och är därför helt integrerade med iPECS. Android-telefonen har en stor tryckkänslig färgskärm och är redo tillåter användning av specialanpassade appar.

Produkterna är inte släppta på Svenska marknaden och finns inte i Licencias sortiment utan kan bara beställas hem som utvärderingsexemplar.

För dig som vill veta mer finns diverse presentationer och handböcker på sidan Utvärdering av WIT-400HE och LIP-9070.

Sidor